Articles

Media

Article

Author

Canvi tecnològic, destrucció creativa i renda bàsica

«Les noves realitats tecnològiques com la digitalització, la robòtica o la intel·ligència artificial ens obliguen a replantejar estructures antiquades i a desmantellar regulacions obsoletes»

Martí Jiménez

Legalitzem el cànnabis!

«Cal revertir la situació d’inseguretat jurídica i sanitària que caracteritza el marc normatiu vigent. Reivindiquem un debat públic sense apriorismes i polítiques públiques adaptades a la realitat»

Albert Torelló

Arriba l’Alliberament Fiscal!

«Un any més tornem a reclamar un marc tributari que no penalitzi el treball, l’estalvi, la iniciativa privada i la generació de riquesa»

Roger Medina

L’1 de Maig a la Dinamarca del Sud

Tribuna oberta del nostre economista Roger Medina analitzant els problemes del mercat laboral (atur, dualitat i temporalitat) i reivindicant la flexiseguretat escandinava, la simplificació contractual i la motxilla austríaca.

Roger Medina

Sobre la pena permanent revisable i el populisme punitiu

«A més de no comptar amb un suport doctrinal ferm, la mesura suscita qüestions sobre la seva legalitat en atenció als drets humans i a la mateixa Constitució»

Xavier Quer

Catalunya, estat digital?

El debat sobre la creació d´una administració digital per a Catalunya és pertinent: disposem dels ingredients més importants per tirar-ho endavant.

Pau Vila

Es busca enginyera aeronàutica

Espanya destaca per la manca de polítiques públiques destinades a promoure la conciliació de la vida familiar i laboral.

Meritxell Camp

El deute per fer política

L’economista Ivan Aguilar assegura que Espanya és el país de la UE amb més facilitat per endeutar-se.

Ivan Aguilar

Un mercat laboral mal remunerat

L’economista Ivan Aguilar apunta que des de 2016 els treballadors perden poder adquisitiu i anima els sindicats a rebaixar el cost de l’acomiadament per augmentar el salari nominal

Ivan Aguilar

Crims d’expressió o llibertat d’odi? El caos jurídic espanyol

Els últims mesos, i segurament de manera involuntària, un debat tan tècnic i del ram de la judicatura com el de la necessitat de tipificar o no els crims d’odi ha esdevingut mainstream.

Quique Badia

Pisos, incentius i polítiques públiques

L’analista Ivan Aguilar assegura que l’augment de l’estoc d’habitatge només és possible si es minimitza el cost del crèdit bancari

Ivan Aguilar

Costos laborals, el llast dels salaris

L’economista Ivan Aguilar reclama una reforma fiscal que beneficiï la competitivitat de les pimes per fer créixer la seva activitat i els sous dels treballadors

Ivan Aguilar

Sense pisos nous, rehabilitem?

L’analista Ivan Aguilar explica que l’estancament de la construcció afecta a l’estoc d’habitatge i evoluciona en una pressió sobre els preus.

Ivan Aguilar

Un programa liberal per Catalunya

El Col·lectiu Catalans Lliures (CCL) -en tant que think tank o pol de pensament independent, dedicat a la generació de coneixement, la divulgació de les idees de la llibertat i la influència en el disseny de polítiques públiques- ens disposem a articular un “Programa liberal per a Catalunya”. Una proposta amb quatre punts concrets que es poden desplegar a curt termini, en la propera legislatura autonómica.

Eric Herrera

El mercat d’habitatge, en ‘stand by’

En aquesta ocasió vull revisar els fonamentals macro del mercat immobiliari: oferta d’habitatge, l’evolució de la població, la variació de l’índex de preus al consum -els seus components- i el preu de l’habitatge.

Ivan Aguilar

Quin impacte té el procés en la prima de risc?

Un dels efectes del procés ha estat un inusitat interès mediàtic per la prima de risc. Segons el sobiranisme la prima de risc és útil com a via de pressió a l’Estat espanyol per tal de resoldre el conflicte polític, però, ha tingut efecte el procés sobre la prima de risc?

Ivan Aguilar

La revolta llibertària

La independència de Catalunya és la darrera revolta liberal d’Occident, perquè enfonsa les mentides, desemmascara el corporativisme i obliga a repensar el model d’estat-nació sorgit de les entranyes del jacobinisme.

Eric Herrera

L’error de voler limitar el turisme

La reducció de la demanda turística implicarà la fuga d’un capital que buscarà altres destins en lloc de reinvertir-se en altres sectors a Catalunya.

Ivan Aguilar

Les dades que mostren el combat econòmic soterrat entre el Gobierno i la Generalitat

L’aprovació de la Llei del Referèndum i la Llei de Transitorietat Jurídica conjuntament amb les accions penals i de suspensió exercides per l’Estat com a resposta ha iniciat el conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

Ivan Aguilar

Tot el crèdit el té Madrid

El consum creditici exuberant de l’economia madrilenya amenaça el PIB d’altres territoris com Catalunya, àvida d’un sistema financer propi.

Ivan Aguilar

Comencem curs. El liberalisme, a punt

“Els partits ens portaran a la independència política, però també necessitem que ens portin a la independència social, és a dir, allunyar-nos del model que fins ara hem viscut”.

Eric Herrera

Les (úniques) opcions per mantenir les pensions

Tot i que Catalunya tingui unes perspectives lleugerament millors que les espanyoles, l’economista Ivan Aguilar apunta la necessitat d’escollir alguna de les poques vies disponibles per salvar el sistema.

Ivan Aguilar

Celebrem el Dia de l’Alliberament Fiscal

Cal reivindicar una rebaixa de l’esforç fiscal i ser més exigents pel que fa a l’ús dels nostres estalvis.

Elisenda Lamana i Martí Jiménez

L’inviable sistema de pensions espanyol

L’economista Ivan Aguilar analitza com la demografia i l’evolució del mercat de treball estan enfonsant de forma inevitable la viabilitat de les prestacions per als jubilats.

Ivan Aguilar

Catalunya no és país per a estalviadors

L’economista Ivan Aguilar valora la fortalesa del sector públic català en un context en què el sector públic està desemparat de les institucions financeres.

Ivan Aguilar

Què ha après Catalunya de la crisi econòmica?

L’economista Ivan Aguilar veu essencial millorar la qualificació del capital humà, reformar el sector públic i impulsar les infraestructures per canviar la situació prerecessió.

Ivan Aguilar

La gran crisi: per què estem on estem?

L’economista Ivan Aguilar explica que la producció que abans de la recessió es consumia a Catalunya a cop de crèdit ara es pot exportar.

Ivan Aguilar

La universitat gratuïta ajuda els rics

Si ens preocupa la igualtat d’oportunitats, hauríem de centrar els nostres esforços en la pregunta de quan invertir, més que no pas quant.

Roger Medina, Lluc Puig i Martí Jiménez

Airbnb, enemic o aliat?

L’economista Ivan Aguilar analitza la difícil relació entre l’Administració i la plataforma de lloguer turístic ara que la justícia ha anul·lat la multa imposada per la Generalitat.

Ivan Aguilar

Catalunya, condemnada a tenir empreses petites?

L’economista Ivan Aguilar analitza la que bateja com “incapacitat crònica per créixer a base de productivitat” de l’economia catalana.

Ivan Aguilar