Per una Catalunya lliure i liberal

El liberalisme defensa els valors de la llibertat, l’autonomia personal, la diversitat, la pluralitat, l’ajuda mútua, el progrés, la pau i la tolerància.

0. Presentació

La declaració “Per una Catalunya lliure i liberal” és un text impulsat pel Col·lectiu Catalans Lliures (CCL), un grup independent de ciutadans de diferents àmbits de la societat civil. Som un col·lectiu absolutament transversal, i sense cap compromís amb partits i entitats polítiques; el que ens uneix i ens ha esperonat a escriure aquesta declaració és un compromís ferm amb l’articulació d’una societat lliure i pròspera en una Catalunya independent. Som liberals i independentistes, gent esperançada amb el procés polític que viu el nostre país, però a la vegada preocupada pel profund desconeixement que la societat catalana té dels postulats liberals. Per aquest motiu, ens mostrem disposats a expressar les nostres propostes de cara al futur. Històricament, han estat valors liberals els que impulsaren el comerç pel Mediterrani, el dret civil català i la revolució industrial, fomentant així el progrés del nostre país. Pensem que el liberalisme a Catalunya està viu en la societat, en el dia a dia de milions de ciutadans, però que necessita una empenta per aflorar i per convèncer a una majoria que a dia d’avui es troba desconcertada pel que fa als principis fundacionals del nou Estat català. És per aquest motiu que ens hem decidit a aportar el nostre gra de sorra en el debat d’un procés tan important per al nostre país. A través de la publicació d’aquesta declaració volem fer sentir la nostra veu perquè quedi constància que hi ha ciutadans que albirem una Catalunya lliure i liberal.

1. Autodeterminació

Els liberals apel·lem al dret d’autodeterminació perquè defensem que l’individu ha de poder decidir lliurement en quina comunitat política participar. Ser liberal és, en essència, defensar la llibertat individual, i per això entenem que no es pot obligar als individus a encabir-se de forma perpètua i immutable dins les fronteres d’un Estat Nació forjat al segle XVIII. A diferència del que defensen les dretes i esquerres jacobines d’Europa, com la francesa i l’espanyola, la descentralització i la fragmentació dels Estats Nació afavoreix la integració global, d’una banda, i incrementa la competència fiscal, de l’altra, fet que té un efecte disciplinari sobre l’afany recaptatori de buròcrates i plutòcrates. Aquest respecte a la llibertat individual passa també per acceptar la identitat nacional compartida, i el dret d’aquesta a emancipar-se a través d’un referèndum democràtic.

2. Independència

El Col·lectiu Catalans Lliures som partidaris de la independència de Catalunya perquè és l’única oportunitat de superar el model d’un estat històricament autoritari i intervencionista com l’espanyol. La societat catalana, com qualsevol societat del món, té plena capacitat per autogovernar-se, i és dins el marc d’un nou estat com el seu capital humà i empresarial podrà potenciar-se lliure i plenament. Pensem que el model productiu que promou l’Estat espanyol, dominat per grans empreses sorgides dels antics monopolis públics (banca, telefonia i elèctriques), mai ha buscat maximitzar l’eficiència, la productivitat i la generació de riquesa, i per tant no respon a les necessitat del teixit econòmic català, format majoritàriament per empreses que busquen créixer en un entorn global, innovador i competitiu. Així mateix, és un fet que la distribució de les inversions a l’Estat espanyol no ha aconseguit millorar les condicions socioeconòmiques de les regions més empobrides, consolidant un esquema de dependència entre aquestes i les regions més desenvolupades econòmicament. Pensem que la independència de Catalunya promourà que les prioritats dels ciutadans i les empreses catalanes s’alineïn de forma més eficient amb les prioritats de despesa i inversió de l’estat. És per aquest motiu que desitgem que aquesta es faci efectiva, preferentment a través d’un referèndum unilateral i una declaració d’independència, tot i que no ens tanquem a cap via democràtica que tingui per objectiu la seva consecució.

3. Estat petit i obert al món

Els estats petits i sense recursos naturals, com seria el cas d’una Catalunya independent, estan obligats a viure oberts al món i al comerç per subsistir. El teixit industrial i empresarial català té un ADN internacional molt marcat que, com hem argumentat a l’anterior punt, arribarà al seu màxim potencial en una Catalunya independent. Els nostres referents són estats petits, interdependents i oberts que assoleixen grans cotes de riquesa i benestar per als seus ciutadans, com els Països Baixos, Dinamarca o Suïssa. Addicionalment, pensem que una Catalunya independent serà una influència positiva per a la construcció d’una Europa que superi el model actual d’Estats Nació decimonònics i esdevingui un mercat obert i plenament competitiu. La lliure circulació de persones és un altre dels pilars de la filosofia liberal. Estem en contra de fronteres i duanes que impedeixin o dificultin als individus la lliure elecció del destí on viure, treballar i desenvolupar-se com a persones.

4. Renovació institucional

Defensem un marc jurídic i institucional que protegeixi la llibertat individual, els drets civils i la igualtat davant la llei. L’evidència demostra que la clau del progrés social és el disseny d’institucions inclusives que, en l’àmbit polític, garanteixin la participació, la representativitat, el pluralisme i els controls sobre l’arbitrarietat dels polítics a través de pesos i contrapesos. En l’àmbit econòmic, les institucions han d’assegurar el dret de propietat, el compliment dels contractes i la lliure competència com a fonament per garantir el creixement econòmic i la productivitat dels agents econòmics.

5. Estat limitat i justícia social

No creiem en l’igualitarisme imposat; pensem que una societat lliure, on la iniciativa privada es pugui desenvolupar sense traves i la riquesa generada pels individus es quedi a les seves butxaques, és la millor garantia de benestar i prosperitat. No defensem un Estat benefactor, sinó subsidiari: pensem que la seva tasca és garantir assistència de qualitat a aquells que circumstancialment no poden dur una vida digna per ells mateixos. Una major despesa no equival a més justícia social. Així doncs, reduir la pressió fiscal i la mida de l’Estat és compatible amb millorar la incidència redistributiva, prioritzant la protecció social dels col·lectius més vulnerables de la societat i garantint la millora de les seves condicions vitals a través de propostes efectives i finalistes. La subvenció íntegra d’un servei independentment de la renda del beneficiari perjudica als més desfavorits.

6. Lliure competència

L’Estat ha de garantir la lliure competència i la liberalització dels serveis. Volem que Catalunya sigui lliure també del corporativisme clientelar: no volem un govern intervencionista que financïi arbitràriament sectors privats de l’economia o que rescati empreses amb fons públics. Pensem que el lliure mercat és l’ecosistema natural per al desenvolupament de Pimes i cooperatives, els motors del teixit industrial català. El deteriorament de l’assignació de recursos entre empreses és el responsable de que la productivitat hagi caigut un 0.7% anual entre 1995 i 2007, element clarament divergent amb la resta d’Europa. El model econòmic de la Catalunya independent s’ha de fonamentar, doncs, en els sectors productius, entenent l’empresa com a l’eix central sobre el qual ha de pivotar la generació de riquesa i ocupació.

7. Mercat laboral

Defensem un model de mercat laboral flexible, dinàmic i adaptatiu en què la mobilitat sigui elevada. La regulació laboral que avui ens castiga provoca uns nivells de rigidesa al mercat laboral que genera incentius als empresaris per tal que encadenin contractes temporals i no facin ús dels contractes indefinits. Una de les disfuncions més clares és la manca d’incentius per invertit en capital humà i formació, ja que la relació laboral no té un horitzó a llarg termini, podent produir disminucions en la productivitat econòmica. La iniciativa privada i la cooperació entre individus han de constituir el principal instrument per a la generació de valor i la resposta efectiva contra la pobresa i els problemes socials.

8. Democràcia radical

No creiem en la falsa democràcia dominada per partits polítics subvencionats amb llistes tancades. Valorem el model electoral anglosaxó, basat en les llistes obertes, els mèrits dels candidats individuals i el finançament als partits sense límits però transparent. Creiem també en la democràcia directa i en els referèndums per resoldre conflictes comunitaris.

9. Drets civils, llibertats individuals i llibertat educativa

L’Estat s’ha de mantenir neutral respecte a les qüestions que afecten la vida privada de l’individu, que ha de ser sobirà pel que fa a la moral i als valors a través dels quals vol guiar la seva vida. El liberalisme és una cosmovisió integradora, completa i coherent: l’Estat no ha de ficar mà ni a la bragueta ni a la butxaca, no té dret a espoliar al contribuent amb un esforç fiscal asfixiant ni a coaccionar la llibertat sexual, religiosa, de pensament, d’expressió o d’associació. En aquesta línia, defensem el dret a l’eutanàsia, la despenalització de les drogues i el dret a la propietat del propi cos. Creiem en una educació lliure, on s’hi puguin encabir models com el homeschooling, i en l’autonomia de cada centre per adaptar els seus programes a la seva demanda. Valorem la lliure competència, també en l’educació, com a motor de l’excel·lència. En aquesta línia, reclamem la lliure elecció de centre i la introducció del xec escolar per fer-la plenament efectiva. Reivindiquem, per tant, l’herència del model pedagògic autònom i descentralitzat de l’Escola Moderna de Francesc Ferrer i Guàrdia.

10. Llibertat 360º

La llibertat individual és un valor occidental en el qual creiem fermament i és la base de la nostra ideologia; una llibertat que entenem en tant que associada a la responsabilitat i a la plena assumpció de les conseqüències dels actes individuals, lluny del model d’Estat paternalista. Volem una societat de llibertat plena, on cada individu sigui amo del seu destí; una societat d’individus creatius, emprenedors i conscients d’ells mateixos, que defugi la demagògia de masses. Aquesta, pensem, és la base ideològica per assolir una societat pacífica de progrés i benestar.

Signants del manifest

Eloi Blanc i Casadevall

Barcelona, Tècnic de Laboratori

Meritxell Camp

Barcelona, Estudiant

Toni Florido

Terrassa, Consultor

Xavier Batlle Pèlach

Girona, Mestre

Eric Herrera i Puntí

L'Hospitalet de Llobregat, Músic i empresari

Martí Jiménez

Vilassar de Mar, Estudiant

Roger Salvador i Monner

Barcelona, Advocat

Marc Guerrero i Tarragó

Vilafranca del Penedès, ADE i portaveu de Llibergència

Sílvia Requena i Martínez

Barcelona, Advocada i responsable de la sectorial d'igualtat del PDC

Quim Torra i Pla

Barcelona, Editor i expresident d'Òmnium Cultural

Jordi Graupera

Nova York, President del Catalan Institute of America

Enric Vila Delclòs

Barcelona, Escriptor

Melcior Comes i Cladera

Esplugues de Llobregat, Escriptor

Toni Aira Foix

Barcelona, Periodista i professor

Anna Punsoda Ricart

Concabella, Periodista

Carles Llorens

Olot, Consultor internacional

Feliu-Joan Guillaumes i Ràfols

Mollet de Vallès, Diputat al Congrés espanyol 2011-2015

Adrià Alsina Leal

Barcelona, Periodista / consultor

Joana Morillas

Barcelona, Periodista

Ramon Carner Alivés

Sant Feliu de Codines, Economista i empresari

Latifa El Hassani

Santa Coloma de Gramenet, Traductora

Joan Puig Cordon

Barcelona, Editor de mitjans digitals

David Folch Flórez

Barcelona, Farmacèutic i Secretari Nacional de Comunicació SI

Jordi Pons

Barcelona, Estudiant de Dret

Ramon Vendrell Serres

Barcelona, Portaveu Regional de Joves Demòcrates a la ciutat de Barcelona

Víctor Puig Sebastián

Rubí , Portaveu CDC a l'Ajuntament de Rubí

Alexandre Fenoll i Cruells

Sabadell, Director General Fenoll Cruells Industries

Gabriel Rex Martin

Barcelona, Farmaceutic

Ivan Aguilar

BCN & Los Angeles, Senior Macroeconomic Analyst

Jaume Renyer Alimbau

Tarragona, jurista

Alfons Molons i Antius

Arenys de Munt, Tècnic Creu Roja

Àngel Pons i Creus

Sabadell, Professor

Josep Montmany Àlvarez

Barcelona, Empresari

Miquel Gil de Arespacochaga

Terrassa, Politòleg; editor a la revista Finestra d'Oportunitat

Carles Jové i Mataró

Barcelona, Estudiant

Xavier Altadill i Peiró

Vilada-Barcelona, Politòleg i regidor de l'Ajuntament de Vilada (El Berguedà)

Jordi López i Pedro

L'Hospitalet de Llobregat, Emprenedor

Enric Borràs

Barcelona, editor

Higini-Nahum Hernández Lajarín

Barcelona, Comercial

Gerard de Mas Giménez

Barcelona , Estudiant

Aleix Galvany Oliveras

La Garriga, Finances/Informatica/BI

Xavier Aldea Borruel

Rubí , Enginyer industrial

Joaquim Dorca i Bis

Barcelona, Empresari

David Pujol

Vic, comercial

Arnau Serra Noguera

Sant Feliu de Llobregat, Estudiant

Marçal Orri

Vic, Empresari

Guillem Pursals Jaime

Barcelona, Politòleg

Miquel Casajuana Byrne

Cassà de la Selva, Director Hoteler

Josep Arias López

Son Servera, Professor de llengua catalana

Genís Boadella i Esteve

Barcelona, Advocat

Xavier Balague Viladrich

Barcelona , Enginyers

Oriol Prats i Griera

Castellterçol, Comerç/Gerent

Pol Ejarque Cortés

Corbera de Llobregat, Opositor

Jaume Margarit

Barcelona , Gestor

Josep Prat

Sabadell, Periodista

Miquel Obradó Dalmau

Sant Just Desvern, Enginyer jubilat

Joaquim Asensio

Manlleu, Comercial

Albert Vila Puigvila

Torelló , Músic & iOS Developer

Bernat Castro

Sant Joan Despí, Assessor comunicació

JORDI

Barcelona, Empresari

Daniel Soler i Gonzalez

Cardedeu, Enginyer tècnic agrícola, Generalitat de Catalunya

Lorena Iglesias Teixidó

Barcelona , Tècnic assegurances

Pere Farnés

Palau-solità i Plegamans, Estudiant

Eila Campos Chumillas

Barcelona , Comercial

Francesc Abad Esteve

Barcelona, Funcionari

Gerard Rosell Saldaña

Teià, Estudiant ADE

Ramon Ros

Puig-reig,

Marc Herrera Cuffí

Barcelona, Economista

Aleix Rovira

Tarragona, Estudiant

Eric Llacuna Ines

Sabadell, Consultor de Formació i RRHH

Marc Arza Nolla

Reus, Regidor de l'Ajuntament de Reus

Arnau Lopez Conchillo

Cànoves i Samalús, Estudiant

Victor Feliu i Teruel

Barcelona, Comptabilitat

Laura Campos

Premià de Mar, consultor de empresas

Carles Grau Torras

Terrassa, Ingenier

Esteve Blanch

Viladecans, Empresari

Carles Lombarte

Sabadell, Formador Habilitats Directives

Amadeu Armengol Ferrer

Vilafranca del Penedes, Pensionista

Tatiana Domínguez

Barcelona , Economista

Marcel Riera i Bou

Badalona, Poeta

Salvador Esquena

Barcelona , metge

Rafa Villaró

Barcelona , antropòleg

Diego Fernando Reyes Acosta

Solsona, Estudiant

Alejandro Alzahrawi Suarez

Cerdanyola del Valles, estudiant/secretarisflb

Arnau Fuentes

Piera, Auxiliar Administratiu

Sebastià Serrano Reynal

Bogotà, Arquitecte

Mark Serra Parés

Barcelona , Comercial autònom

Guillem València Caballero

Sabadell, Estudiant

Carles Ramon Orriols

Sabadell, Enginyer jubilat

Magda Garcia Tudela

Matadepera, Jubilada

Martí Ausàs Isern

La Seu d'Urgell, Estudiant

Alex de Haro Pareras

Mollet del Vallès, Autònom

Alfons Torrents

Palau-solità i Plegamans, CAD DESIGNER

Erika Casajoana i Daunert

Brussel·les, Consultora en comunicació

Sandra Carrau Pascual

Barcelona , Consultora d'organitzacions

Jordi Báez

Sabadell, Tècnic Comerç Exterior i Transport Int

Jaume Nolla i Martí

Vilallonga del Camp / Barcelona, Periodista i escriptor

Josep Sànchez i Camps

Arenys de Munt, empresari

Robert Rodríguez

Barcelona , Jurista

Lluís Tarrés

Sant Cugat del Vallès, FINANCER

Josep Mª Aixalà Abelló

Sant Cugat del Vallès, Metge

Joaquim Vilargunter Carrillo

Barcelona , Consultor i formador en comunicació

Roger Mazariegos

Barcelona , Estudiant

Marc Tarrés i Cruanyes

Arenys de Munt, Economista

Jaume Golobardes i Serra

Artés, Consultor de processos / Director

Pol Molas i Cañís

Vilanova i la Geltrú, Comerç vi i destil·lats

Josep Lluís Guallar Esteve

Greenville, NC, EUA, Enginyer de Sistemes de Control

Jordi Valls Fàbregas

Barcelona, Administrador de finques

Sergi Segués i Borràs

Sant Cugat del Vallès, Production Manager

Javier Rua Herrera

Barcelona, Físic

Clara Clemente Pujol

Girona, Comercial

Jordi Medina Sala

Sant Feliu de Llobregat, Family Banker

Roger Medina Juidías

Sant Feliu de Llobregat, Economista

Jaume Prenafeta Esteve

Barcelona, Professional mitjans de comunicació

Francesc Xavier Margarit

Barcelona, Gestor

David Niubó i Calzada

Barcelona, Ecommerce Manager

Lluís Viñas

Figueres, Estudiant

Albert Cano Fité

Barcelona, Periodista i politòleg

Oriol Gargallo Vicente

Vilanova i la Geltrú, Físic/Professor privat

David Vilaboa Farré

Barcelona, Estudiant universitari

Eudald Buch Torrents

La Garriga, Estudiant

Roger Plaza Inglés

Barcelona, Decorador

Neus Monràs Tatché

Sabadell, Sociòloga

Biel Figueras Morcillo

Begues, Editor

Adrià Núñez

Barcelona, Programador

Jaume Margalef i Navarro

Amposta, Estudiant

Carlos Tapias

Tarragona, Empresari

Joan Ferrer Fons

Barcelona, Informàtic

MARIA ASSUMPCIÓ TATCHÉ CASALS

CASTELLAR DEL VALLÉS, JUBILADA

Marc Monràs Vinyes

Castellar del Vallès, Empresàri

Elisabet Salat Figueras

La Granada, Estudiant

Robert Kenneth Clarke Hinojosa

Caldes de Malavella, Estudiant/Investigador

Ramon Riera Santaulària

Barcelona , Empresari

Maite Puntí Tubau

Sant Julià de Vilatorta, Empresària

José Antonio Balcells Riera

Barcelona, Estudiant

Jordi Muntané Acosta

Barcelona, Estudiant

Marc Roig

Cerdanyola, Estudiant

Llorenç Cerdà

Barcelona, Pianista

Sheng Wang

Barcelona, Estudiant

Josep Bru Languil

Barcelona, Dissenyadr gràfic

Roger Aguilar

Barcelona, Estudiant

Estel Millán Puerta

Barcelona, Estudiant

Maria Bonafont Gimenez

Barcelona, Jubilada

Adrià Escarcellers

Barcelona, Estudiant

Aitor Darder Sarrato

L'Hospitalet de Llobregat, Estudiant

Albert Badesa

Barcelona, Estudiant

Alejandro Ruiz

Barcelona, Funcionari

Ana Claudia Machaua

Barcelona, Recepcionista

Artur Nishino

Barcelona, Estudiant

Bernat Arumí

Barcelona, Bàsquet

Carles Basilio

Barcelona, Comercial

Carles Pastor

Barcelona, INEFC

Chus Gorrindo

Barcelona, Jubilada

Cristian Comes

Barcelona, Pescador

Ivette Pérez

Barcelona, Dependenta

Jesse Oliveria

Badia del Vallès, Informàtic

Kimberly Reyes

Barcelona, Perruquera

Laura Belmar

Badalona, Estudiant

Laura Vinyas

Barcelona, Assistent Social

Joan Foguet i Ferrer

Barcelona, Periodista

Xavier Vinyals Mirabent

Sitges, Economista

Albert Botta

Cabrera de Mar, Ensenyant

Concepció Casadevall i Roviró

Barcelona, Jubilada

Març Portet Bruguera

Mataró, Administratiu sector privat

Tayssir Azouz

Girona, Traductor i filòleg

Xavier Garcia Pujol

Cerdanyola del Vallès, Músic

Coro Xandri

Barcelona, Estudiant

Josep Lluís Mérida Sánchez

Barcelona, Periodista

Roger Garcia

Cervera, Economista

Sergi Sabaté

Sant Sadurní d'Anoia,

Xavier Batalla i Ferrando

Barcelona, Consultor

Sergi de Juan Fontanals

Barcelona, Periodista

Marc Prenafeta

Sant Cugat del Valles, Director Comercial

Joan de Torres i Calsapeu

Mataró, Arquitecte

Rosa Maria Vilella Sabaté

Cambrils , Autònoma

Sílvia Basas Vilaseca

Barcelona, Educadora social

Pol Matamoros Balasch

Barcelona, Enginyer Informàtic / Empresari

Sergi Cunill

Barcelona, Consultor economista i psicoleg

Baruchk Huertos

Girona, Consultor - Promotor Cultural

Marc Gallart Barril

Calella, Administratiu

Jordi Serra Cubinyà

Corro D'Avall, Metge

Marc Sitges Arriaga

Barcelona, Enginyer

Pere Perpinyà i Valero

Palamós/BaixEmpordà, Botiguer. Sector del Descans.

Xavier Quer Zamora

Terrassa, Estudiant

Susaina Figuera de Prado

Barcelona, Project Manager "Doctorats Industrials"

JOSEP MARIA FARRE FARRE

BARCELONA, JUBILAT

Guillem Blasco i Piles

Barcelona, Estudiant

Montse Sendra

El Vendrell, Estudiant

Jordi Solà

Moià, Investigador en Química

Jordi Monmany i Badia

Barcelona, Informàtic

Joan Magrané

París, compositor

Aleix Salvans

Granollers, Escriptor i editor

Jaume Roldós i Caselles

Sant Feliu de Guíxols, Economista

Adrià Gaya Casas

Gavà, Estudiant

oriol ros majó

sabadell, economista

Jaume Planas Queralt

Barcelona, Assessor fiscal

Marc Larroya

Barcelona, Recepcionista

Lluís Borbón

San Fernando (Cádiz), Repartidor de premsa

Itmar Mallafré Ollé

Molins de Rei, Sanitat

Irune Ariño

Barcelona, Estudiant

Jordi Erra Pagès

Sant Quirze de Besora, Psicòleg autònom

Lluís Navarro Rodríguez

Barcelona, Administració d'Empreses

Lluís Jaile Benítez

Girona,

Elisabet Domeqe Trillas

Barcelona, Gradua en Dret i RRLL ara treballant al dpt jurídic d'una multinacional asseguradora

Erik Castellà

Atlanta, GA, USA, Arquitecte

Anna Linares Domènech

Terrassa, Jubilada

Carles Miró Altimira

Castellar del Vallès , Directiu Administració Pública

David Najera i Conesa

Olot, T.T.S

Clara Clemente Pujol

Celrá, Comercial

Manuel Joseph Olivé

Barcelona, Desocupat

Lluís Martí

Paris, Artista

Philippe Plan

Sant Cugat del Valles, Empresari

JOAQUIM OLIVA I SALA

Girona, Advocat

Joaquim Oliva i Sala

Girona, Advocat

JOAN XURIACH FUSTÉ

BARCELONA, ADMINISTRATIU

Roger Benaiges i Fabra

Tarragona, Estudiant

Joan Boix Fernàndez

Manresa, Aturat

JOSEP MARIA OLLLE SOLE

CASTELLVI DE ROSANES, ECONOMISTE

Joan Vilà Bosch

Palma, Economista i empresari

Roser Vila Sala

Lloret de Mar, Per compte d'altri

isaac guillem padrós

Barcelona, Gerent

Jordi Aguilar Costa

Barcelona, Financer

Adrià Marimon Pascual

Vilassar de Mar, Pastisser - Estudiant

Josep Peris Ribas

Sant Andreu de Llavaneres , Empresa

Josep Peris

Sant Andreu de Llavaneres , Director d'exportació

Carles Méndez Ortega

Reus, Economista. Investigador Predoctoral en Formació

Carles Prat-Placis

Ceret - Catalunya Nord, professiô lliberal - www.mag-arts.com

Joan Mauri Canet

La Roca, jubilat

,

David Martín Gurt

Sant Feliu de Pallerols, Empresari

Margarita Bachs

Cerdanyola, Economiste

Miraculosa Miró Ripoll

La Selva del Camp, Mestra

Miquel Ribera Solé

Manresa, Director Comercial

Joan López Graupera

Argentona, Enginyer de Telecomunicacions

JORDI GUIMET PORTILLO

GRANOLLERS, JUBILAT

Pau Garcia Fuster

Barcelona, Periodista i politòleg

Damià Garcia i Priu

l'Hospitalet de Ll, Emprenedor

Rosa Martinez

Barcelona, Funcionària

Rosa Martinez

Barcelona, Funcionària

Jordi Aycart i Vinuesa

El Prat de Llobregat, Consultor

Francesc Tubau Riu

Terrassa, Comunicació

Olga Pons Vigo

Sabadell, Administració i fiscalitat

Edgar Serra López

Lleida, Hosteleria

Meritxell Vicheto Anguela

Reus, Economista

Ramon Ferrer i Jané

Collbató, Autonom

Montse Andrés Sabaté

Sant Cugat, Advocada

Pep Solé Vilanova

L'Espelt , Empresari

Jordi Ramon Arasa

El Pla del Penedès, Estudiant

F. Xavier Agulló Garcia

Barcelona, Emprenedor

Pep Solé Vilanova

L'Espelt, Empresari

Eduard Gracia Rodríguez

Barcelona, Consultor

Oriol Roset Castany

Barcelona, decorador

Iban Cid Juncosa

Sant Just Desvern, Empresari

Joan Lluís Sabaté i Clos

Barcelona, Sots-director

Enric Giner i Borrull

Alt Penedès, Informàtic i Economista (Ll.ADE)

Josep Saurí Portet

Santa Maria de Palautordera , Gerent pime

Mitxel Moriana Casado

Sant Andreu de la Barca, Analista, programador

Miquel Matas

Barcelona, Pensionista

David Fernàndez i Escolà

Sant Cugat, Cap desenvolupament analític a Labotaroris Esteve

Enric Hernández López

Vilanova i la Geltru, Consultor

Kàstor del Olmo Díaz

Sabadell, Estudiant

Joan

Barcelona, Estudiant i becari

Marc Biason Novell

Barcelona, Estudiant

M victoria daroca maristany

Barcelona, Biologia

Enili Juan Agustin

Tarragona, Mecànic

Joan Berbel i Martinez

Figueres, Tècnic manteniment

Pere Vergés i Pous

Sabadell, Pensionista

Xavier Roig

Barcelona, Economista - Biòleg

Guillem Navarra Ventura

Barcelona, Professional autònom

Joaquim López Caussa

Barcelona, Directiu

Arnau Raül Moyano Cuartero

Barcelona, Professor de Ciències Socials a l'Ensenyament Secundari

Xavier Castells

Vilanova del Vallès, Financer

Ricard Mas Peinado

Barcelona, Historiador i crític d'art

Núria Mallol Raga

Barcelona , Prejubilada

Anna Comas

Matadepera , Actriu

Maite Sarró Mayol

Barcelona, Jubilada

Pere Fajeda Janer

hospitalet del llobregat, conductor bus urbà

Joan Prats Sola

Sabadell, Pre Jubilat

Samuel Grau Jaén

Badalona, Teleoperador

,

Sergi Ribó

Sabadell, Emprenedor free lance

José Luis Lorenzo Jiménez

Barcelona, Empresari

Jordi Pastor Lacruz

Sabadell, Informàtic

Joan Torner Sánchez

Sant Joan de Vilatorrada, Enginyer Industrial

Xavier D. Garcia

Sant Boi de Llobregat, Programador

Joan Grau Enrich

L'Ametlla del Vallès, Empresari

Joaquim Novillo

Terrassa, Economista

Pere Banús Ferrer

Barcelona, Advocat

Miquel Mira Muñoz

Barcelona, Metge del treball

Piero Galilea Ballarini

Barcelona, Metge

Josep-Lluís González Fuertes

Barcelona , Fotògraf

Pau Jané Jané

Sant Pere de Vilamajor, Enginyer Telecomunicacions

Albert Caballé Parramón

Badalona, Jubilat

Boi Fusté Carbonell

S. Coloma de Cervelló, Bomber jubilat, Ex secretari general de la Federacio de Serveis Publics UGT de Cat., President de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya.

Angel Español Puig

Barcelona, Economista

Rosa Bayot gol

Vic , Autònom

Francesc Sardà Vicheto

Reus, Estudiant

,

Jordi Sureda i Xifra

Girona, Enginyer Industrial

Carme Valle Gila

Canovelles, Administrativa

Jordi Franch Parella

Manresa, Professor d'Economia i Organista

Jesús Mª Gaju i Soriano

Badalona, Responsable de Producció

Manel Torres Formentí

Barcelona, Comerç/Gerent

Xavier Salvatella Giralt

Barcelona, Investigador científic

Albert Casademont Filella

Barcelona, Enginyer Informàtic

Joan Miralles

Barcelona, Informàtic

Patricia Soria Perez

Barcelona , Advocada

Francesc Rodriguez Tous

Londres, Professor de banca

David Claramunt Sanson

Sant Martí Sarroca , Treballant en estampació de peces d'alumini i ferro película sector automóvilistic. Empresa multinacional.

Adrià Trepat Izquierdo

Barcelona, Estudiant

Marc Cortés Rufé

Rubí , Estudiant d'Economia i ADE

Blanca Pérez-Sempere

Berlín, Enginyera

Marta Roqueta

Manresa, Analista sobre gènere i periodista

Raquel Tomàs i Tutusaus

Barcelona, Metge

M victoria daroca maristany

Barcelona, Biologia

Miquel A. Ferrer Jeremias

Vilanova i la Geltrú, Jubilat

Rafael Hernández Perea

Sant Cugat del Vallès, Jubilat

Salvador Cortina Navarro

Barcelona, Jubilat

Èric Zaldívar i Serra

Rubí, Estudiant

Pol Castellà

Mataró, Estudiant

Pere Panyella

Barcelona, Economista

Albert Domingo Piera

Barcelona, Empresari

Albert Vergés Sarola

Tortellà, Arquitecte Tècnic i regidor de l'Ajuntament de Tortellà (Garrotxa)

Albert Vergés Sarola

Tortellà, Arquitecte Tècnic i regidor de l'Ajuntament de Tortellà (Garrotxa)

Jaume Davant Cortés

Pineda de Mar, Hosteleria

Marc Noheras

Tordera, Infermer

Carles Vinardell Puig

Barcelona, Arquitecte i professor universitari

Albert López de Moragas

Argentona, Estudiant de Química

PAU GRESELY ROSICH

BADALONA, ESTUDIANT DE COMPTABILITAT I FINANCES

Eloi Codina Torras

Vic, Estudiant

Àngels Creus Marbà

Barcelona, Emprenesora i consultora

Jordi Frigola Gou

Peratallada, Empresari avícola

Aleix Martí Mercadé

Sant Cugat Vallès , Enginyer Industrial

Mariano Hermosilla Lorente

Sant Cugat del Vallès, Consultor freelance

Eloi Pardo Gómez del Cerro

Barcelona, Enginyer

Guillem Sala

Barcelona, Estudiant

Xavier Fabian Ballabriga

Lleida, Advocat

Miquel Sanchez i Cuadra

Barcelona, Advocat

Martí Vallès Reyes

El Pla del Penedès,

Martí Vallès Reyes

El Pla del Penedès, Estudiant

Martí Vallès Reyes

El Pla del Penedès, Estudiant

Ivan Kralj

Londres, Gestor de fons

Gerard Bonet

Deltebre , Estudiant

Guillermo Mayans

Barcelona, Gestor comercial Caixabank

Xavier Fajardo Samper

Sant Cugat del Vallés, Organitzacio Espectacles

Gerard Caelles Vidal

Barcelona, Director, Business Development (sector biotech)

Isabel Izquierdo

Barcelona, Funcionària

Pol Cos

Barcelona, Financer

Narcís Mir Gibert

Barcelona , Administrador de sistemes

Salvador Cortina Navarro

Joaquín Berni Bosch

Barcelona, Estudiant universitari

JOAN XURIACH FUSTÉ

BARCELONA, ADMINISTRATIU

Roger Benaiges i Fabra

Tarragona, Estudiant

David MORGADES Clopes

Mataro, Funcionari

Enric Trilla Bruguera

Barcelona , Consultor

Jordi Fàbregas Garriga

Girona, Cap de planta

Xavier

Salou, Periodista i politòleg

Albert Llorens Comas

43700 el Vendrell, Jubilat

Lluis Molist Pujols

Taradell, Jubilat Parcial

Marc Melo Oliver

Paris, Enginyer

Joaquín Berni Bosch

Barcelona, Estudiant universitari

Xavier González i Palau

Barcelona, Empleat

Josep a Miro queralt

Girona, Metgesa

alex carreras bernat

premia de dalt, restaurador de pedra paviments façanes marbre i altres materials.

Ferran Latorre Armengol

Mataró , e-Commerce

Manuel Barbero Soriano

Manresa, Cambrer

Miquel Rovira Figueras

Sabadell, Hosteleria

Alfons Canela Serrano

Mataró, Advocat

Ricardo Barreiro Míguez

Terrassa , Maquinista de Rodalies

Oriol Linares

Barcelona, Arquitecte

Josep Ma. Ribot Bosom

TERRASSA, Jubilat

Oriol Jansat Mayench

Barcelona, Economista

Ferran Sanchez Fernandez

Sabadell, Estudiant

Gabriel Pena-Ballesté

Barcelona,

Roger Pardell Carrera

Sabadell, Research Assistant

francesco diaz wilson

manresa, ADMINISTRATIU

Joan MARQUILLES i escolà

Bcn, Empresari

Jordi Mendoza Pamies

REUS, Comercial

Montserrat Gallemí Guilera

Barcelona, Tècnica de gestió a la Generalitat de Catalunya

anna maria bañó millet

portocolom-mallorca, cuidadora

Roger Huerta i Lluch

El Masnou, Estudiant

jaume Romero Perez

Barcelona , enginyer

Pedro Galan

Castellar del Valles, Enginyer

Adam Sibila i Argerich

Sallent, Assessor d'empreses

Víctor Sánchez Bernal

Sabadell, Analista Financer

Marc Tomàs Sánchez

Girona, Estudiant

Victor Alonso-Misol Carbó

Terrassa, Treballador - Estudiant

Xavier Puig

Badalona,

Jordi Riba i Oliveras

Barcelona , President de l'associació cultural VIBRANT

Sònia López Domènech

Barcelona, Arquitecte

Jordi Pardo i Aymerich

Girona, Area Manager

Jordi Riba i Oliveras

Barcelona , President de l'associació cultural VIBRANT

Miguel Ángel Pardo Bornes

Santa Coloma de Gramenet, Vigilant

Jordi Ramon Capdevila

Ivars d'Urgell, Empresari informàtic

Francesc Rosell Bascompte

Gelida, Gerent Administració Pública

Carlos Fabrego Vinyeta

Torelló , Empresari

baldo oliva

Terrassa, professor

enric llorens

barcelona, enginyer

Ian Hoefer Martí

Castelldefels, Estudiant

Albert Vergés Sarola

Tortellà, Arquitecte Tècnic

Jaume Trasobares Rodriguez

Barcelona, Sector TIC

jaume barceló ferrer

manacor, butaner

Pablo Roquet-Jalmar Rodrígue

Blanes, Informatic

Aina Ribot i Avellí

Calonge, Estudiant

Josep Castells-Godia

Alcarras, Empresari

Oriol Serret Fortin

Terrassa, Enginyer informàtic

Oriol Francesc Munuera i Roqué

Cerdanyola del Vallès, Enginyer Informàtic

Albert Ricart Julià

Rubí, Advocat

Jonatan Rodríguez Ruíz

Barcelona, Atur

Josep Faure i Pardo

Viladecavalls, Comercial

Pau Millo Miralda

Blanes, Enginyer Civil

Aitor Guiteras Soldevila

Sant Quirze Safaja, Estudiant

Jordi Cassany Rovira

Segur de Calafell, En atur.

ALVARO MARTINEZ GARCIA

CARLET (VALENCIA), Administratiu

Ramon Blanca

Tortosa, Economista

Albert Lozano

Barcelona, Comunicació i Marqueting

joan claparols i vilamanyà

Olot, Artísta plàstic multidisciplinari.

Beto Tarré Pujol

Barcelona, Publicitat

Oriol Blanco Viñallonga

Guixers, Pagès

Pere Torrà

Barcelona, Economista, consultor de Riscos Financers

Victor Gonzalez Corbacho

Tarragona, Consultor Selecció IT

Agustí Sánchez

Barcelona, Consultor

Roger Guillamon Granell

Vidreres, Assessor immobiliari

Joaquim Amigó

Sta. coloma de Gramenet, gerent

Marc Carrera i Pedemonte

Vilassar de Mar, Arquitecte tècnic i Quantity Surveyor

Marc Carrera i Pedemonte

Vilassar de Mar, Arquitecte Tècnic; Quantity Surveyor

Sergi Berga Llopis

El Prat de Llobregat, Professor de secundària

Alfred Puertolas Gonzalez

Vilafranca del Penedès, Logística

Marc Calzado

Barcelona , Dissenyador de disfresses

Pere Alzina i Bilbeny

Arenys de Mar, Consultor ambiental

ROBERT TEJEDOR RAVENTÓS

Sant Sadurní d'Anoia, Electricista autònom

Xavier Garcia Martinez

Barcelona, Científic

Ivan Lasarte Téllez

Sant Boi Llobregat, Autonom

Jesús Mª Gaju i Soriano

Badalona, Cap de Producció

Alfons Cabrera

Barcelona, Metge

Xesco Guillem i Crespo

Lleida, Catedràtic de F.O.L.

Eulàlia Molist San Vicente

Barcelona, Empresària

Miquel Suñe Roma

Vic,

Pere Lleixà i Lizarte

Sant Celoni, Estudiant

Ramon Puigderrajols Sanchez

Mataró, Estdiant i Treballant

Josep Maria Rosell Bruna

Piera, Empresari

Oriol Noya Giner

Sant Sadurní d'Anoia, Creatiu digital freelance

Pau Matoses i Granell

Sueca, Estudiant

Joan López Graupera

Argentona, Executiu internet

Francesc portella i Cardona

Barcelona, Autònom

Joan Carles Viñoles Riera

Castelldefels, Jubilat, historiador i professor de ioga

Francesc Torres-Tamarit

Eivissa, Lingüista

Albert Pijoan

Barcelona, Empresari

Miquel Saumell

Barcelona, Comerç Internacional

Berenguer Múrcia i Castelltort

Igualada, Delegat Comercial

Miquel Tarrés i Serra

Anglès, Graduat Social

Marc Valls Padrell

La Pobla de Mafumet (Tarragona), Artista videojocs

Josep Arasa i Ferrer

Santa Margarida i els Monjos, Regidor Ajuntament ERC

francisco garriga almo

amposta, administratiu

Pere Ulldecony

Sant Boi, Ginecòleg jubilat

Fernando Trejos Zúñiga

Molins de Rei , Abogafo

JOSEP MARIA SOLE REY

PREMIA DE MAR, Autònom autotaxi

Oriol de Marcos Mas

Sabadell, Estudiant

Maria Eugènia Farran i Porté

Barcelona, Economista

Josep Bonet i Roca

Barcelona , Agent Immobiliari

Isaac Levy

Sant Cugat, Empresari

Silvia Cardona Bosch

Raleigh, N.C. EUA, Ex-analista informatica

Marc Valls Padrell

Tarragona, artista 3D

Martin Blaszkowski Saurí

Arenys de Mar, Managing Partner Mediaterrani Creative & Events

Cristina Xatart

Alella,

Assumpta Figuera

Lleida, Empresaria

Ramon Sargatal Pellicer

Santa Coloma de Farners, Jubilat i activista cultural

Rafel Gutierrez

Barcelona, CEO Emprenedor a Geripol.com

Simon Harris

Barcelona, Escriptor

Òscar Busquets Garcia

Caldes de montbui, Estudiant

Manel Casaus

Barcelona, Pedagog

Sergi Ocaña Llanes

Vilafranca del Penedès, Analista Financer i de Negoci

Albert Lozano

Barcelona, Comunicació Marqueting

Gerard Pujol Canela

Barcelona, administratiu

Maria Rosa Biadiu Robaina

New York , USA, Jubilada

Israel del Arco Benain

Barcelona, Responsable Comercial

Miquel Soriano Nieto

Terrassa, Economista

Susanna Rivero Baughman

Badalona, enginyera tècnic industrial i ambientòloga

Antoni Molons

Sant Joan Despí,

Oriol sans estrada

Tiana, Tecnologies informació

Adrián Ruiz Fernández

Badalona, Asesor Contable i Estudiant de Dret

Albert Pasaret Herrero

Valldoreix, Enginyer

Xavier López rodríguez

Berga, Empresari

Rodrigo Cristopher Pelucchi Vilagut

Mollet del Vallès, Estudiant

Laia Marimon Ferrus

Garcia, Economista

Xavier Anguera i Lleó

Sant Feliu de Llobregat, Tècnic de normalització lingüística

Cristian Muñoz Olivé

La Torre de l'Espanyol, Aturat

Alex

barcelona, Consultor

Alex Mesquida Muñoz

Barcelona, Consultor

Gabriel Torrijos Alabart

Viladecans, Estudiant

Pau Guasch Morgades

Esplugues de Llobregat, Estudiant-Becari

Edmon Blasco

Castelldefels, Administratiu

Jordi Budo Salellas

Bellcaire d,urgell, Tecnic en dret

Clara Clemente Pujol

Celrá, Comercial

Borja Santiago Sáenz-Morgengrauen

Santa Agnes de Malanyanes, Emprendedor y supernumerario

Carles Obiols Gordo

Manresa, Jurista

Raimon Bassas

Barcelona, Marketing

Laura Arenas Serra

Sant Celoni, Aturada

Joan Llacuna Creixell

Barcelona, Economista

Xavier Fajarnes

Barcelona, Responsable de Comunicació

Eduard Vilarrubí

Barcelona, Estudiant i redactor

Josep Maria Simó Martorell

Barcelona, Empresari Directiu

Olga Amargant

Barcelona, Advocada

Marc Cros Amigó

Reus, Autònom

Bernat de Senespleda Capell

Barcelona , Comunicació Audiovisual

Jaume Manel Oronich i Miravet

Barcelona, Enginyer T. Industrial

Bernat de Senespleda Capell

Bernat de Senespleda, Comunicació Audiovisual

Jaume Abellana Puyol

Puigverd d'Agramunt, Veterinari

Ramon Sole Moya

Arbeca, Empresari sector agrícola

Manel Berga i Alegre

Barcelona, Directiu, sector dispositius mèdics

Marc Carballo Romero

Sabadell, M&A Associate

Elisabeth Marrero

BARCELONA, CONSULTORA

JOSEP VIDAL CASANELLAS

Igualada , Comerçiant Autonom

Salvador Font de Balaguer

Sant Cugat del Vallès , Empresari

Marc Mestres

Sant Feliu de Llobregat, Estudiant

Marc Castellvi

Barcelona,

Oriol jordana torrens

Tarragona, Mestre

Xavier

Celrà, Estudiant

Marc Francesch

Tarragona, Empresari

ANTONI CUMINAL I CHAVES

BARCELONA, Director Economic-Administratiu i Finàncer

Agustí Torrent Sanchez

Lloret de Mar, Gerent Clínica Lloret

Javier Vela i Toscas

Barcelona, Estudiant de 2n curs de BBA a ESADE

Aniol Geli Gómez

Banyoles, Advocat

Arnau Pont Ribas

Barcelona, Enginyer

Joaquim Boldú Rubio

Milà, Professional del Turisme

Joan Martínez i Seriol

Vilassar de Dalt, Trader

Albert Ramirez

Budapest i Barcelona, Analista Financer

Pablo Sánchez

Barcelona, Enginyer

Pere Gomés Miquel

Altafulla, Tinent d'alcaldei Regidor de Turisme aAltafulla. Comercial Autònom

Sílvia Vila i Prats

Constantí, Administratiu

Rubén Cantos

Barcelona , Enginyer

Eduardo Tejada Córcoles

Barcelona, Assessor fiscal laboral

Àlex Azuaje i Latouche

Barcelona, Empresari

Lluís F. Blanco

Barcelona, Pintor

David Sánchez Farràs

Barcelona, Professor

Daniel Catafal Sanjuan

Barcelona ,

Pep Soriano Vidal

Andorra, Arquitecte

Enric Fernández

Reus, Professor de llengua extrangera

Xavier Valls i Comamala

Barcelona, Enginyer de Camins Canals i Ports

Francesc Picas Riera

Sant Cugat del Vallès, Empresari

Oscar Fonseca Aibar

Barcelona, Estudiant d'economia

Claudi Lichtenstein Grünewald

Barcelona, Jubilat

Albert Forga Sanllehí

Terrassa, Estudiant

Francesc Olle Amat

Martorell, Controller

Miquel Carrera Freixa

Folgueroles, Jubilat

Miquel Lalanza

Barcelona,

Jordi Andrés i Vallès

Barcelona, Economista i Controller

Francesc Pena Mestre

Seròs, Agricultor-Pagès

Marc Solanes i Roca

Balaguer, Passant d'advocat

JAUME FERRAN ARAN CEBRIA

Dourados, MS (Brasil), Psicòleg, Professor de Psicologia

Marc Barbens i Casals

Solsona, Politòleg

Andreu Freixes

Sant Cugat del Valles, Estudiant

JOSEP VILA FRIGOLA

GIRONA, Empleat de banca

Dario Otero Buiza

Barcelona, Consultor r+d

marc planas hidalgo

mataró, passejador de gossos

Jaume Riera i Torralba

Cervelló, Consultor

Adrià Solanes i Roca

Balaguer,

Oscar Llor Santos

Vilanova i la Geltrú, Estudiant

Sergi Cruz Càrdenas

Vilanova i la Geltrú , Estudiant/músic

Joan Pèsol Vatller

Sitges, Professor i Pedagog

Clara Vilassant Ocampo

Basilea, Suïssa, Química i Farmacèutica

Jordi Fàbrega Soteras

Igualada, Auditoria

Jacint Carbonell Torrents

Terrassa , Jubilat

Joan Torrents Casabayo

Barcelona, Economista, professor universitari, jubilat

Gerard Prat

Mollet del valles, I+D

Mohammed Essabaouni Bensalah

Badalona, Estudiant

Miquel Serra Riberes

Sabadell, Tècnic Informàtic

Dídac Coll Cirera

Girona, Empresari

Joan Carles Viñoles Riera

Castelldefels, Llicenciat i màster de historia

Josep LLURBA RIGOL

Cervelló, Jubilat

Jordi Botey Pujol-Xicoy

Barcelona,

Miquel Ribera Pinyol

Sabadell, jubilat

Guillem Masramon Morell

Vilalleons, Agricultor

Francesc Gomez-landero Vila

Barcelona, Economista

Oriol Blanco Viñallonga

Guixers, Pagès

Jaume Manel Oronich i Miravet

Barcelona, Enginyer T. Industrial

Hugo-Pieter Iglesias van Montfort

Fornells de la Selva, Estudiant

Robert Oller Armengol

Sant Andreu de Llavaneres, Estudiant

Òscar Rotllan Prat

Cadaqués, Autònom Instal•lador

Miquel Badrenas Miró

Manresa, Micro empresari.

ANSELM RAMOS ARGIMON

Blanes, advocat

Àngel Font Garcia

Tremp, Comerç

Javier Gozalvez

Mataro, Comercial

Salvador Bonada Font

Barcelona, Emprenedor

Núria Vallmitjana

Sant Cugat del Vallès , Economista

Montse Pujadas Berenguer

Mataró, Empresària

Quim Ferrer Sánchez

Figueres, Enginyer tècnic agrícola

Joaquim Ferré Todó

Corbera d'Ebre, Mestre de primària

Lluis Mas

Sant Cugat del Valles,

JOAQUIM CARNER

Barcelona, Empresari

David Paredes

Barcelona, Enginyer

Marc Recasens Briansó

Montblanc, Productor

Marc Olivé i Valls

Manresa, Autònom

Martí Naval i Barceló

L'Hospitalet del Llobregat, Economista

Josep Pont Font

Granollers, Empresari

Francesc Pena Mestre

Seròs, Entre pages i comerç internacional

Felix Sainz Contreras

Sant Boi de Llobregat, Autónom

Salvador Pont Font

Granollers, Empresari

Miquel Badrenas Miro

Manresa, Microempresari

beigas

gajan, nimes

Oriol Larios

Barcelona, Estudiant

David W. Sempere Sánchez

Sant Cugat del Vallès, Gerent

Felip Fenech Solsona

Barcelona, Administració

Rosa Bayot Gol

Vic , Comercial , voluntària Demòcrates Cat

Albert Macià Vivó

Mataró, Direcció Comercial

Eloy Ortega Fernandez

Cabra del Camp, Enginyer

Alfredo Ferré Fandos

Tortosa, Economista

Pol Benedí Rius

Vilanova i la Geltrú, Estudiant de RRII

Josep Pellús Ruiz

Ripollet, Consultor

Marçal Ruiz i Giralt

Teià, Economista

Francisco Jose Cabrera Quintero

Barcelona, Atencion al Publico

Eudald Ribes Ripoll

Montagut i Oix, Esstudiant

Salvador Pont Font

Granollers, Empresari

Marc Pi i Vendrell

Sant Cugat (Vallès Occidental) , Analista Funcional

Josep María Ollé Solé

Castellvi de Rosanes, Economista

Joan Carles Viñoles Riera

Castelldefels, Historiador

Josep Pratcorona Canela

Sabadell, Autònom

marc miró i grioles

tremp, enginyer

Joaquin José López Rodriguez.

Sant Boi de Llobregat, Recenment Jubilat

xavier boltaina bosch

barcelona, professor universitat

Maria Rosa Biadiu Robaina

New York City,,NY. USA, Retirada

JORDI ROSET I CHALER

TERRASSA, Empresari, co-propietari de Petrolis Independents S.L. i altres empreses

Josep maria López nogué

Terrassa, Administrador de finques

Pere Serra Bigas

Badalona,

Jordi Paijà Pérez

Corbins, Estudiant