Publicacions a mitjans

Mitjà

Article

Autor

La revolta llibertària

La independència de Catalunya és la darrera revolta liberal d’Occident, perquè enfonsa les mentides, desemmascara el corporativisme i obliga a repensar el model d’estat-nació sorgit de les entranyes del jacobinisme.

Eric Herrera

L’error de voler limitar el turisme

La reducció de la demanda turística implicarà la fuga d’un capital que buscarà altres destins en lloc de reinvertir-se en altres sectors a Catalunya.

Ivan Aguilar

Les dades que mostren el combat econòmic soterrat entre el Gobierno i la Generalitat

L’aprovació de la Llei del Referèndum i la Llei de Transitorietat Jurídica conjuntament amb les accions penals i de suspensió exercides per l’Estat com a resposta ha iniciat el conflicte polític entre Catalunya i Espanya.

Ivan Aguilar

Tot el crèdit el té Madrid

El consum creditici exuberant de l’economia madrilenya amenaça el PIB d’altres territoris com Catalunya, àvida d’un sistema financer propi.

Ivan Aguilar

Comencem curs. El liberalisme, a punt

“Els partits ens portaran a la independència política, però també necessitem que ens portin a la independència social, és a dir, allunyar-nos del model que fins ara hem viscut”.

Eric Herrera

Les (úniques) opcions per mantenir les pensions

Tot i que Catalunya tingui unes perspectives lleugerament millors que les espanyoles, l’economista Ivan Aguilar apunta la necessitat d’escollir alguna de les poques vies disponibles per salvar el sistema.

Ivan Aguilar

Celebrem el Dia de l’Alliberament Fiscal

Cal reivindicar una rebaixa de l’esforç fiscal i ser més exigents pel que fa a l’ús dels nostres estalvis.

Elisenda Lamana i Martí Jiménez

L’inviable sistema de pensions espanyol

L’economista Ivan Aguilar analitza com la demografia i l’evolució del mercat de treball estan enfonsant de forma inevitable la viabilitat de les prestacions per als jubilats.

Ivan Aguilar

Catalunya no és país per a estalviadors

L’economista Ivan Aguilar valora la fortalesa del sector públic català en un context en què el sector públic està desemparat de les institucions financeres.

Ivan Aguilar

Què ha après Catalunya de la crisi econòmica?

L’economista Ivan Aguilar veu essencial millorar la qualificació del capital humà, reformar el sector públic i impulsar les infraestructures per canviar la situació prerecessió.

Ivan Aguilar

La gran crisi: per què estem on estem?

L’economista Ivan Aguilar explica que la producció que abans de la recessió es consumia a Catalunya a cop de crèdit ara es pot exportar.

Ivan Aguilar

La universitat gratuïta ajuda els rics

Si ens preocupa la igualtat d’oportunitats, hauríem de centrar els nostres esforços en la pregunta de quan invertir, més que no pas quant.

Roger Medina, Lluc Puig i Martí Jiménez

Airbnb, enemic o aliat?

L’economista Ivan Aguilar analitza la difícil relació entre l’Administració i la plataforma de lloguer turístic ara que la justícia ha anul·lat la multa imposada per la Generalitat.

Ivan Aguilar

Catalunya, condemnada a tenir empreses petites?

L’economista Ivan Aguilar analitza la que bateja com “incapacitat crònica per créixer a base de productivitat” de l’economia catalana.

Ivan Aguilar

© Catalans Lliures 2017