Qui som?

La nostra vocació és que el liberalisme polític i econòmic tingui la màxima influència en els estats d’opinió pública i les institucions catalanes.

La nostra missió, una Catalunya lliure i liberal

El Col·lectiu Catalans Lliures (CCL) és un think tank nascut el 2016 fruit de la convicció d’un grup de membres de la societat civil per introduir el discurs i les propostes liberals en l’articulació del nou model de país.

Som un pol independent i no partidista de coneixement, debat i generació d’idees, compromès amb el pensament profund i rigorós i amb vocació d’incidir de manera determinant en l’opinió pública i les institucions catalanes.

La nostra plataforma s’erigeix ​​com una via de participació i influència en el debat social, un pont entre el món acadèmic, la societat civil i els gestors públics per unir esforços amb vista a contribuir al progrés de la societat catalana.

Els nostres principis fundacionals

1.Reconeixement del pluralisme

2. Exercici de la tolerància

3. Salvaguarda dels drets civils

4. Defensa de les llibertats individuals

5. Promoció de les institucions inclusives

6. Foment de les societats obertes

7. Impuls de l'economia de lliure mercat

8. Aposta per la moderació fiscal

Un projecte de futur convincent, útil i innovador

Per a la consecució d’aquests objectius, Catalans Lliures organitza esdeveniments que inciten a la reflexió a través de cursos, seminaris, sopars, conferències, debats i taules rodones; realitza publicacions, vídeos i informes de recerca al seu Laboratori i dedica esforços a la difusió de llarg abast de les idees de la llibertat a través de campanyes i la participació als mitjans de comunicació.

El Col·lectiu és constituït per persones de generacions i àmbits professionals molt diversos, que coincideixen en la necessitat de proveir el país d’una capacitat d’anàlisi pròpia, independent i rigorosa. Cerca també esdevenir una organització connectada a escala europea i mundial amb institucions líders en el panorama liberal internacional.

L'activitat de CCL té tres pilars fonamentals: investigació, divulgació i influència sobre el disseny de polítiques públiques. Busquem incidir en el disseny de bones polítiques econòmiques i socials a partir d’una aproximació basada en l’evidència científica.

Una activitat amb tres pilars fonamentals

Investigació

Divulgació

Influència

Creiem en tu

Catalans Lliures és una organització privada sense ànim de lucre i sense cap tipus d'afiliació política que finança les seves activitats gràcies als ajuts que rep de particulars o institucions privades que comparteixen els seus objectius. CCL no accepta subvencions o ajudes de partits polítics ni agències governamentals.

Aquesta autolimitació a les nostres fonts de finançament és, al mateix temps, una mostra de coherència i la garantia de la nostra independència. Ens obliga a confiar l'obtenció de recursos per al manteniment de les nostres activitats a aquelles persones que com tu, consideren la llibertat un tresor preuat.

Convidem a totes les persones que fan seus aquests principis a col·laborar amb nosaltres en l’aportació de coneixement, la reflexió, la generació d’idees i la seva difusió. Neix un instrument per encarar els reptes del futur i articular una societat oberta i pròspera de ciutadans lliures. Neix Catalans Lliures.

Col·laborem amb: